SSM-0296

I Zimowe Saletyńskie Spotkania Młodych

W dniach 23-25 lutego odbyło się pierwsze Zimowe Saletyńskie Spotkanie Młodych. Do Domu Diecezjalnego Tabor w Rzeszowie zjechała się młodzież z różnych zakątków Polski, aby spędzić weekend we wspólnotowej atmosferze.

Program obejmował konferencje prowadzone przez wyjątkowych prelegentów. Siostra Teresa Pawlak, Łukasz Wacławek oraz Grzegorz Czerwicki podzielili się swoim doświadczeniem i wiedzą na temat cierpienia jako integralnej części życia każdego człowieka. Praktyczne wskazówki pomogły uczestnikom spojrzeć na wyzwania życiowe z nowej perspektywy.

W piątkowy wieczór odbyła się Adoracja Krzyża, po której uczestnicy mogli przystąpić do sakramentu pojednania. Na Zimowym SSM nie zabrakło również stałego punktu każdego Spotkania Młodych – koncertu uwielbienia prowadzonego przez grupę muzyczną. Jednakże najważniejszym elementem każdego dnia było przeżycie Mszy Świętej, podczas której młodzież mogła się spotkać z żywym Chrystusem. Liturgia stała się miejscem spotkania z Bogiem, umacniając więź uczestników oraz wzmacniając ich ducha na nadchodzące wyzwania.

Pierwsze Zimowe Saletyńskie Spotkanie Młodych z pewnością będzie długo wspominane przez wszystkich, którzy w nim uczestniczyli. To wydarzenie nie tylko umocniło wiarę młodych ludzi, ale także zainspirowało ich do dzielenia się radością Ewangelii w codziennym życiu.

Comments are closed.